Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk, osmahneme pokrájenou cibulku, přidáme kmín a papriku, navrstvíme polovinu zelí, poklademe závitky a přikryjeme druhou polovinou zelí. Zalijeme vodou, přidáme koření a opatrně posolíme. Dusíme pod pokličkou asi 1 hodinu. Pak závitky opatrně vyjmeme, z tuku a mouky uděláme jíšku a zahustíme. Na talíř klademe zahuštěné zelí, pak položíme závitek a přelijeme zakysanou smetanou. Příloha: bílý chléb.
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží
Kapustové listy krátce povaříme v osolené vodě. Okapané listy rozložíme a položíme na ně plátek šunky a sýra. Stočíme…
více o Opékané kapustové závitky
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy