Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubrica. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky