Zelí vyklopíme do hrnce, na něj nakrájíme oloupaná jablka. Do misky dáme mleté maso, přisypeme rýži, sůl a koření čubrica. Promícháme a tvarujeme malé čufty, které klademe na zelí. Na ně dáme opět vrstvu zelí, rajský protlak a vše zalijeme vodou tak, aby bylo ponořené. Nebo můžeme rajský protlak rovnou smíchat s vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme na asi hodinu a půl dusit a péct do rozpálené trouby.
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Do mísy nakrájíme rajčata, cibuli, salám, přidáme uvařená a vychlazená vejce, majolku a podle chuti osolíme a opepříme.…
více o Rajčatový salát s vejci