Kuřecí stehýnka omyjeme a ostrým nožem vytvoříme několik zářezů v kůži, částečně zasahujících i maso. Máslo a koření pečlivě promícháme, aby vznikla máslová voňavá směs. Máslovou směs pečlivě vmasírujeme do stehen. Stehna vložíme do pekáče na mřížku a na každé položíme měsíček citronu s pečlivě nařízlou kůrou na několika místech. Pečeme doměkka.
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem
Z cukru, kvasnic a mléka zaděláme kvásek, přidáme k mouce s vejcem a se špetkou soli, necháme na teplém místě vykynout.…
více o Kynuté "pěchavičkové" knedlíky