Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Umletý mák smícháme s cukrem, aby byl sladký.
Vykynuté těsto rozdělíme na větší čtverce, poklademe je smíchaným mákem s cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem. Navrch poklademe švestky a opět dáme trochu maku. Cípy přehneme přes sebe, konce potřeme bílkem – nerozbalí se při pečení.
Vytvoříme šátečky, které necháme na plechu kynout cca 20 minut. Potřeme rozpuštěným máslem a dáme péct dozlatova při cca 180 °C. V polovině pečení je opět potřeme máslem. Pečeme celkem asi 15 minut. Po upečení potřeme ještě jednou rozpuštěným máslem.
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře