Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Počet jablek závisí na počtu porcí, já měla 6 menších.
Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme. Karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří. Směs necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky o hraně cca 15 cm. Naplníme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi