Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Počet jablek závisí na počtu porcí, já měla 6 menších.
Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme. Karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří. Směs necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky o hraně cca 15 cm. Naplníme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládám je na papírový ubrousek - aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí