Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Počet jablek závisí na počtu porcí, já měla 6 menších.
Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme. Karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří. Směs necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky o hraně cca 15 cm. Naplníme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem