Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Počet jablek závisí na počtu porcí, já měla 6 menších.
Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme. Karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří. Směs necháme vychladnout.
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky o hraně cca 15 cm. Naplníme, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.
Maso nakrájíme na kousky asi 2x2 cm, aglickou slaninu na proužky, cibuli na kolečka, posypeme kořenim a přidáme olej -…
více o Kuřecí ražniči pro lenochy
Květák rozdělíme na větší růžičky a necháme uvařit do měkka v mírně osolené vodě. Žampiony nakrájíme na drobné kousky.…
více o Květákové placky se žampiony
Menší SYROVÝ květák nastrouhat, přidat mouku, mléko, vejce, osolit a opepřit. Lžící dělat na pánvi placičky a smažit na…
více o Bleskové květákové placičky
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka