Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy) a necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
Poleva: Všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena