Savarin

3.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Poleva
    • 150
      g máslo
    • 2,5
      l voda
    • 6
      lžíce hnědý rum
    • 1,2
      dl bílé víno
    • 150
      g cukr drobný
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 1,3
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • tuk
    • ovoce na ozdobení
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy) a necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
  • Poleva: Všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
  • Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: