Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy) a necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
Poleva: Všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na…
více o Výborné hrníčkové knedlíky
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením