Droždí rozmícháme ve vlahém mléce a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, oba druhy cukru, špetku soli, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Vložíme do vymazané věncové (nebo bábovkové formy) a necháme na teplém místě vykynout. Pečeme při 190 °C cca 40 minut.
Poleva: Všechny suroviny na polevu smícháme a přivedeme k varu. Polevu přelijeme do nádoby (tak velké, aby se do ní celý upečený korpus vešel).
Ještě teplý upečený savarin vyklopíme z formy a obráceně (dnem vzhůru) ponoříme do polevy. Když nasaje všechnu polevu, obrátíme ho, položíme na tác a můžeme ozdobit ovocem.
Předehřejeme troubu (horkovzdušnou na 160 °C). Kulatou dortovou formu vyložíme papírem na pečení. Cukr, heru a celá…
více o Nutelové řezy s vůní skořice
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Jemně nakrájenou cibuli osmažaaíme na tuku dorůžova, přidáme mlatou papriku a krátce zamícháme. Přidáme ihned rajčatový…
více o Falešná gulášová polévka