g
kuřecí maso
nebo vepřového (déle se dusí), případně obojí
podravka
5
ks
jablka
4–5 (i loňská z mrazáku)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. V druhé pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme máslo, přidáme pórek a jablka nakrájená na malé kousky.
Dusíme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Pak přimícháme maso. Na trošce másla opečeme nakrájené krabí tyčinky, přidáme do pánve a ještě prohřejeme.
Jako přílohu podáváme kari rýži nebo vařené brambory.
Bílky ušleháme na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý. Nastříkáme 24 pusinek na…
více o Čokoládové pusinky ze sněhu
Nejdříve zahřejeme olej a dáme do něj bobkový list, nové koření, trochu grilovacího koření, sušené papričky a zahříváme…
více o Pikantní nakládaný hermelín
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku