g
kuřecí maso
nebo vepřového (déle se dusí), případně obojí
podravka
5
ks
jablka
4–5 (i loňská z mrazáku)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. V druhé pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme máslo, přidáme pórek a jablka nakrájená na malé kousky.
Dusíme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Pak přimícháme maso. Na trošce másla opečeme nakrájené krabí tyčinky, přidáme do pánve a ještě prohřejeme.
Jako přílohu podáváme kari rýži nebo vařené brambory.
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova)…
více o Palačinky s jahodovým přelivem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem