g
kuřecí maso
nebo vepřového (déle se dusí), případně obojí
podravka
5
ks
jablka
4–5 (i loňská z mrazáku)
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kousky. Pokud máme dva druhy, na másle osmažíme první vepřové, když změkne, přidáme kuřecí. Při smažení maso osolíme, opepříme. V druhé pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme máslo, přidáme pórek a jablka nakrájená na malé kousky.
Dusíme, dokud nezměknou a nepustí šťávu. Pak přimícháme maso. Na trošce másla opečeme nakrájené krabí tyčinky, přidáme do pánve a ještě prohřejeme.
Jako přílohu podáváme kari rýži nebo vařené brambory.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit přidáme na kousky nakrájené…
více o Zdravý vodník pro nejmenší
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík