Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným (nastrouhaným) česnekem a posypeme jemně pokrájenou slaninou. Takto připravené plátky smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova z obou stran. Osmažené plátky vyjmeme. Výpek zasypeme moukou, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou, řádně promícháme, necháme provařit a dochutíme solí. Podáváme buď na větším talíři všechny plátky zalité šťávou s ošatkou pokrájeného chleba – každý si nabere sám. Případně s bramborem a plátkem masa přelitým omáčkou.
Jídlo si můžeme připravit i předem. Sedlácké karé nasolíme, načesnekujeme a zasypeme slaninou. V lednici vydrží takto klidně 3 dny.
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou