Maso pokrájíme na plátky. Po krajích plátky nařežeme, aby se nezkroutily při smažení. Naklepeme je a posolíme, pak potřeme rozetřeným (nastrouhaným) česnekem a posypeme jemně pokrájenou slaninou. Takto připravené plátky smažíme v pánvi s rozpáleným olejem dozlatova z obou stran. Osmažené plátky vyjmeme. Výpek zasypeme moukou, necháme ji zpěnit, zalijeme vodou, řádně promícháme, necháme provařit a dochutíme solí. Podáváme buď na větším talíři všechny plátky zalité šťávou s ošatkou pokrájeného chleba – každý si nabere sám. Případně s bramborem a plátkem masa přelitým omáčkou.
Jídlo si můžeme připravit i předem. Sedlácké karé nasolíme, načesnekujeme a zasypeme slaninou. V lednici vydrží takto klidně 3 dny.
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Rozpečeme troubu.
V jedné misce smícháme všechny suché a proseté suroviny, v druhé všechny vlhké.
Do formy vysázíme…
více o Čokoládové muffiny bez másla
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z osou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou…
více o Dušená krkovička se zeleninou
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta