g
zelenina
mrkev, hrášek, celer a jiné, podle chuti
olej
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na oleji, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na trošce oleje opražíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme trošku kmínu, podlijeme a podusíme. Měkké kroupy dáme do větší mísy, přidáme zeleninu, maso a promícháme. Dosolíme a posypeme petrželovou natí.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka