g
zelenina
mrkev, hrášek, celer a jiné, podle chuti
olej
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na oleji, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na trošce oleje opražíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme trošku kmínu, podlijeme a podusíme. Měkké kroupy dáme do větší mísy, přidáme zeleninu, maso a promícháme. Dosolíme a posypeme petrželovou natí.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Pažítku nasekáme nadrobno. Tuniaka scedíme. V miske spolu zmiešame obe suroviny. Pridáme vajcia a múku. Dochutíme soľou…
více o Tuniakové karbonátky so salsou