g
zelenina
mrkev, hrášek, celer a jiné, podle chuti
olej
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na oleji, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na trošce oleje opražíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme trošku kmínu, podlijeme a podusíme. Měkké kroupy dáme do větší mísy, přidáme zeleninu, maso a promícháme. Dosolíme a posypeme petrželovou natí.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky