g
zelenina
mrkev, hrášek, celer a jiné, podle chuti
olej
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, trochu podlijeme a dusíme doměkka. Umyté kroupy opražíme na oleji, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Na trošce oleje opražíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme trošku kmínu, podlijeme a podusíme. Měkké kroupy dáme do větší mísy, přidáme zeleninu, maso a promícháme. Dosolíme a posypeme petrželovou natí.
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort