Sedlácký guláš

3.1

hodnoceno: 20
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 300
      g cibule pokrájená na kostičky
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • hladká mouka na zahuštění
    • 500
      g hovězí maso kližka, zadní, přední
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 300
      g uzená slanina
    • 2
      lžíce olej nebo sádlo
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř. Promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké, omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody. Necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
  • Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.
  • Po proležení je ještě lepší, můžeme ho udělat den předem.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: