Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř. Promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké, omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody. Necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.
Po proležení je ještě lepší, můžeme ho udělat den předem.
Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené,…
více o Medzevská bramborová polévka
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou