Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř. Promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké, omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody. Necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.
Po proležení je ještě lepší, můžeme ho udělat den předem.
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou
Do litru vody přidáme půlku bujónu, nakrájený brambor na malé kostičky a nadrobno nasekané květákové růžičky, vše dáme…
více o Rychlá květáková polévka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky