Cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme pokrájené hovězí maso na kostky a také orestujeme. K masu nasypeme plátky česneku, zázvor, sůl a pepř. Promícháme, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Občas promícháme a dle potřeby podlijeme. Když je maso měkké, omáčku zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství vody. Necháme provařit, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Podáváme s chlebem, knedlíkem, rýží nebo těstovinami. Guláš můžeme dozdobit plátky cibule.
Po proležení je ještě lepší, můžeme ho udělat den předem.
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít…
více o Galletes - slane palacinky