Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s třeným česnekem, osolíme a zvolna dusíme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Rýži máme uvařenou do poloměkka (10 minut a scedit). Měkké koleno obereme z kostí a nakrájíme.
Do zapékací mísy nebo hlubšího kastrolu dáme vrstvu zpola dušeného zelí bez šťávy. Na něj dáme vrstvu klobásových plátků, pokapeme slaninou i se škvarečky. Na klobásu přijde opět vrstva zelí, posoleného a posypaného mletou paprikou a politého částí smetany. Další vrstva je rýže. Na ni přijde dušené vepřové maso a nakonec opět zelí. Všechno zalijeme zbytkem smetany a pečeme v troubě 3/4 hodiny.
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety