Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s třeným česnekem, osolíme a zvolna dusíme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Rýži máme uvařenou do poloměkka (10 minut a scedit). Měkké koleno obereme z kostí a nakrájíme.
Do zapékací mísy nebo hlubšího kastrolu dáme vrstvu zpola dušeného zelí bez šťávy. Na něj dáme vrstvu klobásových plátků, pokapeme slaninou i se škvarečky. Na klobásu přijde opět vrstva zelí, posoleného a posypaného mletou paprikou a politého částí smetany. Další vrstva je rýže. Na ni přijde dušené vepřové maso a nakonec opět zelí. Všechno zalijeme zbytkem smetany a pečeme v troubě 3/4 hodiny.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Kuřecí maso a žampiony nakrájíme na malé kostky popř. nudličky. Do většího hrnce dáme vařit vodu na těstoviny, kterou…
více o Těstoviny s kuřetem a houbami