Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s třeným česnekem, osolíme a zvolna dusíme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Rýži máme uvařenou do poloměkka (10 minut a scedit). Měkké koleno obereme z kostí a nakrájíme.
Do zapékací mísy nebo hlubšího kastrolu dáme vrstvu zpola dušeného zelí bez šťávy. Na něj dáme vrstvu klobásových plátků, pokapeme slaninou i se škvarečky. Na klobásu přijde opět vrstva zelí, posoleného a posypaného mletou paprikou a politého částí smetany. Další vrstva je rýže. Na ni přijde dušené vepřové maso a nakonec opět zelí. Všechno zalijeme zbytkem smetany a pečeme v troubě 3/4 hodiny.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa
Mléko dáme vařit - osladíme ho. Až se cukr rozpustí, vsypeme ovesné vločky. Ihned nasypeme pudinkový prášek a mícháme.…
více o Rychlá ovesná kaše k snídani
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami