Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami. V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky nakrájené maso s třeným česnekem, osolíme a zvolna dusíme. Slaninu nakrájíme a vyškvaříme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky. Rýži máme uvařenou do poloměkka (10 minut a scedit). Měkké koleno obereme z kostí a nakrájíme.
Do zapékací mísy nebo hlubšího kastrolu dáme vrstvu zpola dušeného zelí bez šťávy. Na něj dáme vrstvu klobásových plátků, pokapeme slaninou i se škvarečky. Na klobásu přijde opět vrstva zelí, posoleného a posypaného mletou paprikou a politého částí smetany. Další vrstva je rýže. Na ni přijde dušené vepřové maso a nakonec opět zelí. Všechno zalijeme zbytkem smetany a pečeme v troubě 3/4 hodiny.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát