Sedmikráskový med s pomerančem

2.86

hodnoceno: 14
Příprava: 150 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l voda
    • 1,5
      ks citron
    • 1
      ks pomeranč
    • 3
      ks meduňka vrcholky
    • 350
      g želírovací cukr
    • 750
      ks sedmikráskové květy
    • 10
      lžíce cukr krupice vrchovatých

Postup přípravy receptu

  • Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
  • Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivedeme k varu a necháme 24 hodin odstát.
  • Druhý den vymačkáme citrón, přivedeme k varu a vaříme 10–15 minut. Poté scedíme a vymačkáme vodu ze sedmikrásek.
  • Poté přidáme 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lživ cukru krupice. Vaříme 30 minut na vysoký stupeň.
  • Oloupeme pomeranč a nakrájíme ho na malé kousky, přidáme do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povaříme ještě 10 minut a nalijeme do sklenic.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: