Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivedeme k varu a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den vymačkáme citrón, přivedeme k varu a vaříme 10–15 minut. Poté scedíme a vymačkáme vodu ze sedmikrásek.
Poté přidáme 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lživ cukru krupice. Vaříme 30 minut na vysoký stupeň.
Oloupeme pomeranč a nakrájíme ho na malé kousky, přidáme do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povaříme ještě 10 minut a nalijeme do sklenic.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem