Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivedeme k varu a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den vymačkáme citrón, přivedeme k varu a vaříme 10–15 minut. Poté scedíme a vymačkáme vodu ze sedmikrásek.
Poté přidáme 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lživ cukru krupice. Vaříme 30 minut na vysoký stupeň.
Oloupeme pomeranč a nakrájíme ho na malé kousky, přidáme do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povaříme ještě 10 minut a nalijeme do sklenic.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany