Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivedeme k varu a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den vymačkáme citrón, přivedeme k varu a vaříme 10–15 minut. Poté scedíme a vymačkáme vodu ze sedmikrásek.
Poté přidáme 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lživ cukru krupice. Vaříme 30 minut na vysoký stupeň.
Oloupeme pomeranč a nakrájíme ho na malé kousky, přidáme do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povaříme ještě 10 minut a nalijeme do sklenic.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli jemně nakrájíme a společně s brokolicí na růžičky opečeme na oleji. Zalijeme vodou, přidáme brambory, česnek a…
více o Brokolicová polévka s brambory
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem)…
více o Čočková polévka s klobásou