Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu nakrájeného na kolečka. Přivedeme k varu a necháme 24 hodin odstát.
Druhý den vymačkáme citrón, přivedeme k varu a vaříme 10–15 minut. Poté scedíme a vymačkáme vodu ze sedmikrásek.
Poté přidáme 330 g želírovacího cukru a 10 vrchovatých lživ cukru krupice. Vaříme 30 minut na vysoký stupeň.
Oloupeme pomeranč a nakrájíme ho na malé kousky, přidáme do „medu“ spolu s dalšími asi 20 g želírovacího cukru, povaříme ještě 10 minut a nalijeme do sklenic.
Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale…
více o Mrkvová polévka s pomerančem
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage