Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je maso opraženo, přihodíme červenou papriku a chilli, po chvíli přidáme zelí a podlijeme vodou. Přidáme veškeré koření a bujon, kromě vegety, tu si necháme až na dochucení. Po 30 minutách přidáme sojové kostky a natrhané maso z 1/4 upečeného kuřete (klidně i s výpekem a kůží), Jakmile je maso měkké, zalijeme smetanou a do vřícího segedínu postupně přidáme mouku a vmícháme. Po uvaření dochutíme vegetou, popřípadě octem.
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami