Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je maso opraženo, přihodíme červenou papriku a chilli, po chvíli přidáme zelí a podlijeme vodou. Přidáme veškeré koření a bujon, kromě vegety, tu si necháme až na dochucení. Po 30 minutách přidáme sojové kostky a natrhané maso z 1/4 upečeného kuřete (klidně i s výpekem a kůží), Jakmile je maso měkké, zalijeme smetanou a do vřícího segedínu postupně přidáme mouku a vmícháme. Po uvaření dochutíme vegetou, popřípadě octem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem