3.18
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kterou osmažíme na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile je… více o Segedínský guláš by sokoliczek
Sójové nudličky povaříme 20–30 minut v marinádě (možno rozředit vodou). Na rozpáleném tuku zpěníme nakrájenou cibuli,… více o Segedínský guláš ze sójových nudliček
Cibuli nakrájíme a orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme předem okořeněné maso, které na cibuli opečeme. Přidáme… více o Segedínský guláš s krůtím masem
V lednu má člověk sice chuť zalézt za kamna a dát si něco pořádně hutného, pokud ale toužíte… Celý článek
Nebaví vás už diety, kvůli kterým se hlady trápíte, a jakmile s nimi přestanete, kila jsou… Celý článek
Vyrobit domácí těstoviny není tak složité. V podání Američanky Lindy Miller Nicholson alias … Celý článek
Kromě palačinek a lívanců patří mezi nejžádanější sladké snídaně i vafle. Aby se vám takové… Celý článek
Spojíme v těsto, vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme malá kolečka. Po upečení slepujeme Nugetou (Nutelou),… více o Brabantské dortíčky
Tohle zelí vaříme již po několik generací, je tak jednoduché a chuťově univerzální, že jsem se nesetkal zatím s nikým,… více o Slezské kyselé zelí podle babičky Knězkové
Uvařená vejce podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme. Žloutky smícháme dobře se sekanou natí, namočeným a vynačkaným… více o Smažená plněná vejce
Uvaříme rýži. Uvaříme zelí bez zahuštění. **Příprava masa:** (jako na guláš) na sádle zpěníme cibuli, česnek, kmín,… více o Mňamka rýže se zelím
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do… více o Tvarohová buchta s margotkou
Okurku nakrájíme nadrobno, cibuli nastrouháme a smíchame se smetanou, hořčicí, dochutíme polévkovým kořením. více o Majonéza ze zakysané smetany
Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10-20 min., stačí však těch deset minut), po… více o Špagety se sojovým masem
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme koření, zalejeme vodou, osolíme a dáme vařit. Když je maso měkké, přidáme na… více o Ruský boršč
V hrnci přivedeme litr vody k varu a osolíme. V menším hrnci povaříme kostku bujónu v asi 250 ml vody. Brambory… více o Jihočeská kulajda
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme… více o Zeleninová polévka na másle
orestovat do červena cibuli (sádlo, olej), přidat lžíci papriky, maso oválet v mouce a přidat do kastrolu, orestovat,… více o Vepřové na paprice
Vyšleháme mouku s vejcem. Poté pomalu přiléváme vodu. V případě vody se řídíme spíše podle rozumu, těsto by mělo mít… více o Galletes - slane palacinky