bílé víno
Na podlití (mělo by být sladší typu tokaj)
paprika
I pálivá
tuk
Na osmažení cibulky (sádlo, olej)
0,8
kg
kysané zelí
0,8
kg
vepřová plec
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na zbytku tuku osmažíme ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme.
Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená šlehačkou.
Smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vytvoříme těsto, které…
více o Košíčky maďarské babičky
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem