Segedínský guláš maďarské babičky

2.67

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule Větší
    • sůl
    • 2
      stroužek česnek 1–2
    • 1
      balení šlehačka
    • bílé víno Na podlití (mělo by být sladší typu tokaj)
    • paprika I pálivá
    • tuk Na osmažení cibulky (sádlo, olej)
    • 0,8
      kg kysané zelí
    • 0,8
      kg vepřová plec

Postup přípravy receptu

  • Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme paprikou a dusíme. Pokud máme, podléváme bílým vínem, ale stačí voda. Maso by však nemělo plavat, jen být tekutinou lehce zatopené. Na zbytku tuku osmažíme ve druhé nádobě zbylou cibulku, přidáme zelí, papriku a rovněž dusíme.
  • Když je maso i zelí měkké, smícháme obsah obou nádob, dosolíme, okořeníme třeným česnekem a promícháme se šlehačkou (přidat můžeme i trochu zakysané smetany). Poté přendáme do pekáčku a zapečeme v troubě. Guláš nezahušťujeme, při dodržení postupu bude směs masa a zelí hustá, lehce spojená šlehačkou.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: