Vepřové maso nakrájíme na kostky, na oleji zpěním enajemno nakrájenou cibulku, přidáme maso, 2 lžíce mleté papriky a orestujeme. Poté podlijeme sklenkou vody a dusíme, až je maso skoro hotové. Přidáme překrájené kysané zelí vč. láku, nové koření, bobkový list, sůl a dusíme asi 30 minut. Ve mléce rozmícháme lžíci hladké mouky, přidáme do oáčky a aještě lehce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky