Sejkory

4.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,8
      kg brambory
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce hladká mouka nebo strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžička majoránka
    • pepř mletý
    • drcený kmín
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Přidáme vejce, mouku (strouhanku), sůl, pepř, česnek, majoránku, kmín a řádně promícháme. Lžící nabíráme bramborovou směs, kterou opatrně vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Hromádky směsi neroztíráme do bramboráku (placky), ale necháme je v podobě noků.
  • Sejkory používáme jako přílohu k omáčkám, gulášům, ale i k polévkám. Výborné jsou také jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo česnekovým dipem (zakysaná smetana, sůl, česnek). Do těstíčka lze přidat i slaninu, salám, nebo sýr.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: