Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu, popřípadě přisypeme trošku strouhanky. Do pekáčku položíme šišku z mletého masa a podlijeme vodou.
Pečeme asi 45 minut, jako klasickou sekanou do zčervenání.
Je velmi chutná i za studena s chlebem. Teplou podáváme s bramborami, bramborovou kaší, pečivem. Chutí připomíná plněnou papriku. Do sekané směsi můžeme přidat i lžičku mleté papriky.
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky