Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to položíme 1/3 plátku sýra, 1/4 vajíčka a stočíme do ruličky. Salámové závitky klademe na sekanou v pekáčku a nakonec je přikryjeme druhou polovinou syrové hmoty. Pekáček přikryjeme, vložíme do studené trouby a pečeme dozlatova. Během pečení nepodléváme.
Pokrm je šťavnatý a dost sytý.
Poznámka: můžeme použít i mraženou drůbeží sekanou, nebo si ochutit jakékoliv mleté maso.
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Mouku prosejeme a na válu dobře zpracujeme s tvarohem, žloutkem, jogurtem (kysanou smetanou), solí, tukem (může být i…
více o Tvarohovo-jogurtové buchtičky
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou