Pekáček vypláchneme studenou vodou a na dno rozprostřeme polovinu množství syrové hmoty. Každý plátek gothaje potřeme obyčejnou hořčicí, na to položíme 1/3 plátku sýra, 1/4 vajíčka a stočíme do ruličky. Salámové závitky klademe na sekanou v pekáčku a nakonec je přikryjeme druhou polovinou syrové hmoty. Pekáček přikryjeme, vložíme do studené trouby a pečeme dozlatova. Během pečení nepodléváme.
Pokrm je šťavnatý a dost sytý.
Poznámka: můžeme použít i mraženou drůbeží sekanou, nebo si ochutit jakékoliv mleté maso.
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky