Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, šalvěj, drcený muškátový oříšek. Polovinu brokolice vylovíme cedníkem, větší kousky dokrájíme a zamícháme do mletého masa.
Z druhé poloviny se dá uvařit polévka (namixovat, muškátový oříšek, slepičí bujón, smetana nebo mléko).
Pokud se vše moc lepí, dá se přidat trošičku vody. Uplácanou šišku sekané dáme do přikrytého pekáče (kdyby hmota moc nechtěla držet tvar, dá se jí pomoci dvojitým alobalem). Dáme péct na 120 stupňů. Po cca 40 minutách odkryjeme (vybalíme) a dopečeme. Na konec položíme na opečenou sekanou 3 plátky sýra.
Jako příloha cokoliv, na co máte chuť, např. topinky s česnekem, brambory atd.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky