Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, šalvěj, drcený muškátový oříšek. Polovinu brokolice vylovíme cedníkem, větší kousky dokrájíme a zamícháme do mletého masa.
Z druhé poloviny se dá uvařit polévka (namixovat, muškátový oříšek, slepičí bujón, smetana nebo mléko).
Pokud se vše moc lepí, dá se přidat trošičku vody. Uplácanou šišku sekané dáme do přikrytého pekáče (kdyby hmota moc nechtěla držet tvar, dá se jí pomoci dvojitým alobalem). Dáme péct na 120 stupňů. Po cca 40 minutách odkryjeme (vybalíme) a dopečeme. Na konec položíme na opečenou sekanou 3 plátky sýra.
Jako příloha cokoliv, na co máte chuť, např. topinky s česnekem, brambory atd.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových