Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, šalvěj, drcený muškátový oříšek. Polovinu brokolice vylovíme cedníkem, větší kousky dokrájíme a zamícháme do mletého masa.
Z druhé poloviny se dá uvařit polévka (namixovat, muškátový oříšek, slepičí bujón, smetana nebo mléko).
Pokud se vše moc lepí, dá se přidat trošičku vody. Uplácanou šišku sekané dáme do přikrytého pekáče (kdyby hmota moc nechtěla držet tvar, dá se jí pomoci dvojitým alobalem). Dáme péct na 120 stupňů. Po cca 40 minutách odkryjeme (vybalíme) a dopečeme. Na konec položíme na opečenou sekanou 3 plátky sýra.
Jako příloha cokoliv, na co máte chuť, např. topinky s česnekem, brambory atd.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku