Okrájíme vršek brokolice, zbytek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Povaříme do měkka v osolené vodě. Mezitím do mletého masa zamícháme na jemno nakrájenou cibuli, pepř, sůl, šalvěj, drcený muškátový oříšek. Polovinu brokolice vylovíme cedníkem, větší kousky dokrájíme a zamícháme do mletého masa.
Z druhé poloviny se dá uvařit polévka (namixovat, muškátový oříšek, slepičí bujón, smetana nebo mléko).
Pokud se vše moc lepí, dá se přidat trošičku vody. Uplácanou šišku sekané dáme do přikrytého pekáče (kdyby hmota moc nechtěla držet tvar, dá se jí pomoci dvojitým alobalem). Dáme péct na 120 stupňů. Po cca 40 minutách odkryjeme (vybalíme) a dopečeme. Na konec položíme na opečenou sekanou 3 plátky sýra.
Jako příloha cokoliv, na co máte chuť, např. topinky s česnekem, brambory atd.
Palačinky usmažíme běžným způsobem z uvedených ingrediencí. Odkládáme je na papírový ubrousek, aby vpil přebytečný olej…
více o Zapečené palačinky s brokolicí
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.