Maso pomeleme, přidáme cca 1 dl mléka a rukou s roztaženými prsty mícháme, dokud mléko nezmizí a maso se nerozdělí z nudliček. Dáme odpočinout do lednice na 1 hodinu. Na oleji usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a dáme vychladit. Smícháme maso, cibuli, lisovaný česnek, vejce, mletý kmín, majoránku, hořčici a sůl a velmi důkladně promícháme. Přidáme hrst kuskusu a opět promícháme. Necháme v lednici odpočinout (i do druhého dne). Vytvarujeme šišky a pečeme na pečicím papíře nejprve 1,5 hodiny přikryté a poté půl hodiny odkryté. Nemělo by být potřeba podlévat.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Dušenou kapustu, která nám zbyla z předchozího dne, smícháme s přibližně stejným množstvím jemně strouhaných syrových…
více o Jájiny kapustové bramboráčky
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně